Onsterfelijk

 

 

 

Onsterfelijk

Het gezapige leven van de goedmoedige maar gefrustreerde dr. Jan Derksen, lector geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht, verandert radicaal door een gewelddadige overval. Niets ontziende gangsters gijzelen zijn vrouw en kinderen. Zij dwingen hem zijn brandkast te openen, maar vinden blijkbaar niet wat ze zoeken. Jan heeft één aanwijzing, een duistere naam uit een ver, middeleeuws verleden: Le Mercadier.

De naam brengt hem twintig jaar terug in de tijd. Als één van vier jonge avonturiers, volgde Jan het spoor van een enorme schat én onsterfelijkheid. Het leidde van de Tour Saint-Jacques in Parijs naar de heuvels rond Sarlat in de Dordogne. In paniek zoekt hij contact met zijn toenmalige vrienden, Eric, Paul en Jean-Jacques. Ze zijn immers nog steeds verbonden door het geheim van de enorme schat van Karel de Grote en Sacerdos, abt en stichter van Sarlat.

In de ban van hebzucht, avontuur en gemanipuleerd door een mysterieus Syndicaat, nemen de veertigers het oude spoor op. Wat is het Syndicaat? Waarom zoekt het, na twintig jaar, naar documenten van hun mislukte zoektocht? Kunnen zij elkaar vertrouwen of handelt ieder van hen alleen in zijn eigen belang? De spanningen in de groep lopen hoog op, aangewakkerd door de aanwezigheid van Celine. Is zij de maîtresse van Paul of heeft deze intelligente en beeldschone vrouw andere plannen? Kunnen zij de hebzucht en het geweld overleven in de bloedige schaduw van Le Mercadier?

 

De Comtesse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Comtesse  (ISBN 9789491472053)

 

Celine is de knappe en intelligente echtgenote van Comte (graaf) Henri de Breaux. Ze ontdekt dat haar man, eigenaar van een groot handelsimperium en hoofd van een misdaadsyndicaat, haar dood wil hebben. Zij vlucht en neemt contact op met de enige die zij nog vertrouwt, de Nederlandse geschiedenisprofessor Jan Derksen.

Er blijkt maar één manier om haar leven te redden, maar de oplossing ligt diep onder de grond in de grotten onder Fenelon in de Dordogne. Kan de professor haar helpen door het zoenoffer voor Henri te vinden en het eeuwenoude geheim van Charlemagne te ontrafelen?

Na een hectische en bloedstollende jacht door Frankrijk blijkt Celine betrokken te zijn bij een ingewikkeld en gevaarlijk spel dat niet alleen draait om de mythe van onsterflijkheid, maar om honderden miljoenen en macht. Paul de Sombreff is de schrijversnaam van fotograaf Antoine van der Maesen. In samenwerking met grote Nederlandse dichters maakt hij fotogedichtenboeken. Van de nu vijf verschenen boeken zijn meer dan 15.000 exemplaren verkocht.

Onder de naam Paul de Sombreff begon hij op latere leeftijd met schrijven. Zijn eerste uitgave Onsterfelijk verscheen in 2001 en kreeg als feuilleton op internet in 2005 veel aandacht en publiciteit, evenals zijn roman Wuivend Gras. De Comtesse is het vervolg op zijn eerste boek.